Hur kan man delta i Staden vi vill ha?

Det finns många olika sätt att vara med i Staden vi vill ha. Deltagande och bidrag i stort som smått är allt värdefullt!

  • Kom till organisationsgruppen! Vi har ordinarie planeringsmöte en gång per månad, andra måndagen varje månad. Här utvecklar vi processen kring Staden vi vill ha och planerar aktiviteterna. Varje möte annonseras i kalendern samt på Facebook.
  • Var med i en arbetsgrupp! Vi har olika arbetsgrupper som fokuserar på olika aktiviteter och projekt. Just nu finns dessa arbetsgrupper; – Strategigruppen (organisering och strategier), – Agendagruppen (uppföljning och kontakt med politiker om förslagen i Medborgaragenda 2014), – Chartergruppen (undersöker Global (och European) Charter- Agenda for human rights in the city) och – Media- och Kommunikationsgruppen. Andra projekt som Staden Vi Vill Ha är del av är ”Råd att bo kvar” – En handbok om att organisera sig mot hyreshöjningar för att kunna bo kvar (mot gentrifiering) och ”HASSP” (Holistic Association Social Science Park) – undersöker vägar för att få till skott en Social Science Park. Kontakta oss på mail eller kom på ett möte för att få mer info om arbetsgrupperna och när de träffas.
  • Göra något då och då! Hjälp till när du har tid, med det du kan göra eller vill lära dig och det du tycker är kul. Fotograferna, dokumentera på ett dialogmöte, hjälp till att sprid information… det finns många små men viktiga arbeten som vi vill ha hjälp med! Anmäl intresse till resurspoolen genom att fylla i formuläret här eller mejla till resurspool.svvh@gmail.com.
  • Var med i aktiviteter! Vi gör olika aktiviteter som rör hur vi kan förändra staden till den stad vi vill ha. Annonseras i kalendern och på facebook.
  • Gör praktik med Staden vi vill ha! Här kan du läsa mer om vilka olika möjligheter som finns.
  • Anslut din förening eller organisation till processen! Kontakta oss via e-mail.
  • Var en hang-around! Följ och peppa Staden vi vill ha. Skriv upp din mail för att få informationsskick, följ oss på Facebook och sprid ordet!

 

Vill du vara med och organisera, få informationsutskick eller liknande, hör av er till vår mail eller svara via vårt kontaktformulär.

Kommande evenemang

Det finns inga kommande händelser.

View Calendar

Våra senaste poster på Facebook

Gilla oss på Facebook