Program

Programblad för Medborgarstämman

I programbladet presenteras programmet med korta beskrivningar av årets teman och här hittas också några ”röster om Medborgarstämman”. Läs det här

Upplägg av Medborgarstämman

Lördagens teman: Demokrati, Arbete och Göteborg Glokalt.

Söndagens teman: Bostäder, Inkludering, Utbildning och Öppet forum.

Olika ämnen kommer att tas upp på stämman och de kommer att löpa parallellt under dagarna. Klicka på temat för mer information och klara föreläsare.

Varje tema har några olika inriktningar, en till tre stycken. Upplägget är att varje deltagare under dagen fördjupar sig inom en inriktning av ett tema. Välj det du tycker är allra mest viktigt och intressant!

Lördagen avslutas med afterworkshop och efterhäng! Snacks kommer finnas och musik spelas av DJ E-1000!

Preliminärt program (klicka för att förstora)

program layout utkast 5 program layout utkast 52

Preliminärt program för föreläsare inom varje deltema (klicka för att förstora)

program layout utkast 43

program layout utkast 54

Upplägget av varje temas inriktningar

Upplägget är gjort som en tre stegsraket. Vi rekommenderar att vara med på alla tre stegen för att få ut den mesta sprängkraften, men det går också bra att delta under kortare tid.

Föreläsningar

Dagen börjar med korta inspirationsföreläsningar inom varje inriktning. Föreläsningarna ska ge inspiration, goda exempel och kunskap inför workshoparna som kommer. Läs mer i programmet om vilka föreläsare som är inbokade.

Workshop 1 – Kom fram till viktiga förslag

Under den första workshopen får alla deltagarna lyfta viktiga frågor och förslag på förändringar. Allas förslag och frågor läggs upp på bordet och en diskussion öppnas för att slå våra huvuden ihop. Workshopen sker i smågrupper med en processledare och samtalsledare i grupperna.

Workshop 2 – Prioritera förslagen

Den andra workshopen börjar med en presentation av alla förslagen från sitt tema (inriktning). Därefter öppnas en diskussion i smågrupper om vilka förslag som kan vara viktigast att lyfta till beslutsfattarna i Göteborg just nu. En processledare och samtalsledare kommer guida en process för att gruppen tillsammans ska hitta ett till tre förslag de vill välja att lyfta till medborgaragendan.

Samling av förslag att sätta på dagordningen

Efter två dagars diskuterande av brännande aktuella frågor står vi i slutet av Medborgarstämman med 30-40 prioriterade förslag som deltagarna valt att lyfta till medborgaragendan 2014. Då har vi satt dagordningen! Sedan drar vi ut i debattens hetluft!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>