Efter stämman

Efter stämman sammanställs de prioriterade förslagen och frågorna från alla teman och bildar en Medborgaragenda med ca 30-40 förslag. Alla förslag kommer tas tillvara. Även om de inte kommer fram i agendan kommer de presenteras på hemsidan. Vi har nu satt dagordningen! Sedan bjuder vi beslutsfattare till samtalsbordet och går ut för att sprida frågorna till stadens olika diskussionsarenor.

Medborgaragendans toppfrågor -29/4

Den 29:e april har vi ett öppet uppföljningsmöte då förslagen från Medborgarstämman presenteras. Vi öppnar upp för en diskussion att ta fram de 5-8 förslagen och/eller frågorna som vi deltagare speciellt vill lyfta till beslutsfattarna. Detta vill vi göra för att välja ut några förändringar som vi tydligt vill fokusera på och gå vidare med till beslutsfattare, valdebatten och allmänheten.

Politikerdialog -13/5

13:e maj är det dags att diskutera förslagen och frågorna med politiker och även tjänstepersoner. Vi bjuder in till en politikerdialog där medborgare och beslutsfattare möts för att diskutera aktuella problem och lösningar.

Politikerhearing – Skriva under förslag eller inte?

En offentlig tillställning där en panel av ansvariga politiker får skriva på de förslag de stödjer från Medborgaragendan. Invånare får chans att direkt ställa frågor till politiker, ställa ansvariga till svars och få tydliga svar genom att politiker skriver på förslagen eller inte. Detta verktyg för att få med sig politikerna har använts med framgång av UK Citizens i England som t.ex. fick igenom att höja minimilönen under OS. Läs mer här. Politikerhearingen kommer äga rum i september, exakt datum kommer senare.

Ta plats i valdebatten

Vår ambition är att delta i valdebatten med förslagen och frågorna från Medborgarstämman. Det kan vara genom att delta i debattpaneler, intervjuer, mediakontakt eller kanske genom nya initiativ som kommer upp!? Ställa upp en egen valstuga? Konserter och fest? En picknick? Vi vill peppa och stödja egna kreativa initiativ för att göra våra röster hörda och sprida samtalet.

Eftervalsvaka

Det tar inte slut efter valet. Vi tänker oss en fortsättning i form av en “Eftervalsvaka” där vi bjuder in de nya förtroendevalda tillsammans med invånare för att följa upp valdiskussionen. – Hur ska vallöftena bli verklighet? – Hur kan frågorna i Medborgaragendan tas vidare? För att få till stånd betydande förändringar så håller vi på tills det blir förändring!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>