Hem

Göteborgs första Medborgaragenda är här!

”Det är med glädje och stolthet som jag överlämnar Göteborgs första Medborgaragenda”, säger Oliver Ostojic när han lämnar över medborgaragendan till kommunfullmäktige genom kommunalrådet Thomas Martinsson, Miljöpartiet och Lisbeth Boethius, ledamot i kommunfullmäktige och vice ordförande i Moderaterna i Göteborg.


Film från överlämningen

Överlämningen skedde onsdagen den 18 juni i skinande solsken på trappan till börshuset på Gustav Adolfs torg med många glada arrangörer från Staden vi vill ha. De politiska representanterna ska i sin tur förmedla medborgaragendan vidare så att den kommer till alla ledamöter i kommunfullmäktige.

Medborgaragendan som har skapats genom en längre process med många deltaganade under våren 2014 har nu gått i tryck. Den vänder sig både till beslutsfattare och invånare för ta frågorna vidare. Agendan togs fram under Göteborgs Medborgarstämma 22-23 mars och genom ett antal uppföljningsmöten och en politikerdialog.

Förslagen överst på agendan skickas nu till lokala partier med frågorna om de kommer att driva frågorna eller inte under nästa mandatperiod och hur de ser på förverkligandet. Svaren förväntas innan valet. Vi bjuder in politiker och invånare till ett fortsatt samtal om utvecklandet av dessa förslag.

Vi är otroligt glada och stolta att få lämna över till en god läsning av Göteborgs Medborgaragenda 2014!

Ladda ner Göteborgs Medborgaragenda 2014 här

___________________________________________________

Det är vi som bor i staden som ska skapa Staden vi vill ha! På Göteborgs första Medborgarstämma samlades vi och tog de första stegen.

Tack till alla som var med och skapade Göteborgs första Medborgarstämma och gjorde det till ett konstruktivt forum för viktiga förändringar av vår stad! Vi fick ta del av massor av pepp, driv och lärdomar. Tack deltagare, organisatörer, funktionärer, föreläsare, workshopsledare, samtalsledare och alla som bidragit på plats och in spirit! Nu har vi tagit de första stegen, lagt grunden för att fortsätta utveckla förslagen, ta dem vidare och sätta skapandet av staden vi vill ha i rullning!

Läs mer om vad som händer nu och hur vi går vidare under Efter stämman och På gång. Läs om Medborgarstämman i media och kolla in bilder från stämman HÄR!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>